duminică, 26 februarie 2012

Lant crosetat


Mi-am dorit de mai multe ori sa invat sa crosetez si sa tricotez insa niciodata nu mi-am oferit timp pentru asta, insa acum am facut-o. Am cautat pe google cum se croseteaza si am gasit articolul de mai jos de pe situl revista atelierul. Carora le multumesc pentru aceasta lectie.
Apoi  m-am apucat de treaba  si asa arata la final.


 Învață să croșetezi – Lănțișorul


Învață să croșetezi – Lănțișorul
Oamenii croșetează din cele mai vechi timpuri și fiecare popor a dezvoltat, de-a lungul vremii, această artă. La început a fost plasa de pescuit. Apoi au fost ornamente pentru haine și pentru casă. În secolele 17 si 18, mai peste tot în lume croșetarea a devenit o adevărată artă. Principiul e simplu – un ochi, un lănțișor; în jurul lor însă se poate dezvolta o adevărată dantelărie.
E uimitor că astăzi se poate croșeta aproape orice: obiecte decorative, haine, jucării, obiecte de uz casnic. Pe lângă faptul că e o îndeletnicire foarte frumoasă, arta croșetării nu e costisitoare, iar modurile de lucru de bază se pot învăța într-o zi.
Învață azi ochiul simplu și lănțișorul. Urmărește explicațiile și fotografiile de mai jos. Repetă pașii de mai multe ori, până când mâna te va asculta, iar croșeta va asculta mâna.
1. Începi prin a face un laț.
2. Prinzi cu croșeta firul.
3. Tragi firul prin laț. Acum ai primul ochi.
4. Prinzi iar firul cu croșeta.
5. Tragi iar firul prin ochi.
6. Continui așa până obții lungimea dorită.
Învață să croșetezi – Lănțișorul


Sursa: revista-atelierul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu